Καλάθι

Το καλάθι είναι άδειο

Σύμβουλοι-Θεραπευτές

Βοηθήματα

Τηλεφώς Live

Ακρόαση κλασσικής μουσικής

Επιλεγμένα βίντεος

Πρώτες Βοήθειες

  Οδηγίες

PayPal

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας

Facebook

Επικοινωνία

Email:
Θέμα:
Μήνυμα
Ερώτηση Anti-Spam: Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος (2):
 Οι Χειροθεσίες του Ρέικι

hands2.gif

Ως γνωστόν, τα χέρια μας εκπέμπουν θεραπευτική ενέργεια που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.

Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει αισθητή η δράση της θεραπευτικής αυτής ενέργειας είναι τουλάχιστον 5 λεπτά.

Ακολούθως παρουσιάζουμε 8 βασικές χειροθεσίες: 3 για το κεφάλι, μία για το λαιμό, 1 για την καρδιά, 1 για το στομάχι, 1 για τα γεννητικά όργανα και μία για τα επινεφρίδια, οι οποίες για να εκτελεσθούν σε ένα ημερήσιο πρόγραμμα απαιτούνε χρόνο 40 λεπτών.

Αν κάποιος δεν μπορεί να διαθέτει αυτόν τον χρόνο καθημερινά, ας αφιερώνει τουλάχιστον 5 λεπτά να εκτελεί την 8η χειροθεσία για τα επινεφρίδια - που επιφέρει άμεση χαλάρωση καθώς η ενέργεια των χεριών βοηθά στην αδρανοποίηση της περίσσιας αδρεναλίνης.

Οι χειροθεσίες του ρέικι μπορούνε πραγματικά να αναζωογονήσουν τον οργανισμό και να αναβαθμίσουν την διάθεση και την υγεία μας, αρκεί βεβαίως να τις εκτελούμε συστηματικά και να τις εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Σε οξείες επίσης καταστάσεις, θα βοηθηθείτε αν εκτελέσετε την σχετική χειροθεσία.  Πχ για πόνο στο στομάχι εκτελέστε για πέντε λεπτά την 6η χειροθεσία που βοηθά στην αδρανοποίηση των περιττών οξέων του στομάχου και μπορεί να ανακουφίσει δραστικά από τον πόνο στην περιοχή. Κάτι ανάλογο ισχύει για τον πονοκέφαλο όπου μπορείτε να εκτελέσετε τις 3 πρώτες χειροθεσίες κ.ο.κ.

Βεβαίως αν η πάθηση είναι σοβαρή και θελήσετε να δοκιμάσετε την μέθοδο ρέικι τότε θα πρέπει σίγουρα να απευθυνθείτε σε ειδικό.


1η - Πρόσωπο 2η - Κρόταφοι 3η  - Κεφάλι πίσω 4η - Λαιμός
ρέικι 1 ρέικι 2 ρέικι 3 ρέικι 4
       
5η - Καρδιά 6η - Στομάχι 7η - Γεννητ. όργανα 8η - Επινεφρίδια
ρέικι 5 ρέικι 6 ρέικι 7 ρέικι 8

Οι χειροθεσίες του ρέικι συνιστάται να εκτελούνται ενώ είστε καθισμένος σε μία καρέκλα με τα πόδια σας να πατάνε σταθερά στο πάτωμα. Στη συνέχεια, απλά επιθέστε τις παλάμες σας επάνω στο ανάλογο σημείο του σώματος για πέντε λεπτά.

Σημειώνουμε βέβαια ότι η δύναμη της θεραπευτικής ενέργειας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι πρόκειται για μια ιδιότητα που μπορεί να δυναμώσει και να καλλιεργηθεί μέσω μαθημάτων και οδηγιών από δασκάλους του ρέικι.

Ακρόαση κλασσικής μουσικής: CLAUDE DEBUSSY (1862-1918), Pour le Piano

sound by Jbgmusic