Καλάθι

Το καλάθι είναι άδειο

Σύμβουλοι-Θεραπευτές

Βοηθήματα

Τηλεφώς Live

Ακρόαση κλασσικής μουσικής

Επιλεγμένα βίντεος

Πρώτες Βοήθειες

  Οδηγίες

PayPal

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας

Facebook

Επικοινωνία

Email:
Θέμα:
Μήνυμα
Ερώτηση Anti-Spam: Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος (2):

Πύλες Φυσικής Θεραπείας

 Οι Πύλες φυσικής θεραπείας

Οι πύλες φυσικής θεραπείας παραπέμπουν σε σχολές και μεθόδους αρκετά διαφορετικές που έχουν όμως πολλές κοινές παραδοχές και που συγκλίνουν προς ένα αδιαχώριστο συσχετισμό της υγείας με την πνευματικότητα! Όλες τους υιοθετούν στάσεις ζωής όπου το πνεύμα είναι κυρίαρχο ενώ το σώμα ακολουθεί:

Ολιστικές Θεραπείες  

Οι ολιστικές θεραπείες ανήκουν σε μία διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης της υγείας που βλέπει τον άνθρωπο ως ολοκληρωμένη οντότητα και όχι τμηματικά ως καρδιά, στομάχι, κόκκαλα κτλ. Στίς Ολιστικές Θεραπείες, τα συμπτώματα θεωρούνται ως έκφραση της ασθένειας, και όχι ως η ασθένεια αυτή καθ’ αυτή, ενώ παράγοντες όπως τα συναισθήματα, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η διατροφή κτλ. συνεξετάζονται. Γενικά, γίνεται μία προσπάθεια να αποφευχθεί η χρήση τοξικών φαρμάκων ενώ η πρόληψη της ασθένειας θεωρείται σημαντικότερη της θεραπείας και δίδεται μεγάλη σημασία σε αυτήν.

Γ ι ό γ κ α  
Πύλη Γιόγκα

Η γιόγκα, είναι μια μέθοδος αυτοβελτίωσης που έχει βαθιές ρίζες και θεωρεί τον άνθρωπο ως ένα ον πνευματικό, με δυνατότητες άπειρης εξέλιξης. Έχει μάλιστα χαρτογραφήσει την ενεργειακή υπόσταση του ανθρώπινου όντος με διαγράμματα, με χάρτες και με μετρήσεις, που μας παρουσιάζουν ίσως ανάγλυφη την εικόνα ενός τμήματος της ανθρώπινης ψυχής. Η γιόγκα, μέσα από πολλούς αιώνες άσκησης, εμπειρίας και γνώσης, έχει να μας παρουσιάσει εκατοντάδες διαδικασιών που στοχεύουν να αναπτύξουν την υγεία, το νου και το πνεύμα μας, έως σημεία απίστευτης τελειότητας!

Ρ έ ι κ ι  

Το ρέικι είναι μία ενεργειακή μέθοδος με ευεργετικά αποτελέσματα, όπως ευεξία, χαλάρωση, βελτίωση της υγείας και πνευματική ανάπτυξη. Είναι μία φυσική ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει την συμπαντική ενέργεια. Πολύ απλή στην εφαρμογή της και αποτελεσματική, μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, φυλή, θρησκεία, μόρφωση ή κοινωνική θέση. Μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό μας, στην οικογένεια μας, στους φίλους και τους συνανθρώπους μας ως μια άμεσα διαθέσιμη πρακτική θεραπευτική μέθοδος!

Θ ρ η σ κ ε ί α  

Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι η έμφυτη τάση  του ανθρώπου να προσανατολίζεται προς το Θείον και προς τον πνευματικό κόσμο. Ακόμα και ο άθεος άνθρωπος, εκείνος που δεν πιστεύει, θα επικαλεστεί την βοήθεια μιας ανώτερης δύναμης στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές του. Ο αληθινά πιστός παραδίδει τον εαυτό του στο Θεό και εγκαταλείπεται σ’ Αυτόν με εμπιστοσύνη, καθώς έχει επίγνωση της παντοδυναμίας και της άπειρης αγάπης Του! Μια υγιής θρησκευτική πίστη είναι ίσως το μεγαλύτερο όπλο ενός ανθρώπου απέναντι σε κάθε πρόκληση ή ασθένεια! 

Φιλοσοφία  

Η Φιλοσοφία, με την μεγάλη παράδοση φιλοσόφων που έχουμε στην χώρα μας, δεν θα μπορούσε να λείπει από έναν χώρο που πραγματεύται την φυσική θεραπεία. Ο Πυθαγόρας, Ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και οι άλλοι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, διερεύνησαν σε βάθος το ζήτημα των αρετών και της πνευματικής υγείας. Και καθώς η υγεία μας βρίσκεται σε στενή συνάρτηση με τον νου και με τον τρόπο του σκέπτεσθαι, η κλασική φιλοσοφία έχει να μας προσφέρει πολύτιμα διδάγματα, υποδεικνύοντάς μας τον δρόμο τον ορθό και παιδαγωγώντας ανάλογα την νοοτροπία μας.

 

Ακρόαση κλασσικής μουσικής: CLAUDE DEBUSSY (1862-1918), Pour le Piano

sound by Jbgmusic