Καλάθι

Το καλάθι είναι άδειο

Σύμβουλοι-Θεραπευτές

Βοηθήματα

Τηλεφώς Live

Ακρόαση κλασσικής μουσικής

Επιλεγμένα βίντεος

Πρώτες Βοήθειες

  Οδηγίες

PayPal

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας

Facebook

Επικοινωνία

Email:
Θέμα:
Μήνυμα
Ερώτηση Anti-Spam: Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος (2):
 Ο Ιησούς Χριστός

jesus.gif

Ο Ιησούς Χριστός, και μόνον ως άνθρωπο εάν τον δούμε, αποτελεί την μεγαλύτερη φυσιογνωμία απάντων των αιώνων! Με την παρουσία του άλλαξε τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας, το δε αποτέλεσμα του έργου του εξελίσσεται 20 αιώνες έως σήμερα και θα συνεχίσει να εξελίσσεται απ’ άπειρον… Αλλά ο Ιησούς Χριστός δεν ήτο μόνον άνθρωπος... Όμως δεν θα αναλύσουμε εδώ το μυστήριο της Θεότητος του Ιησού, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι η ενσάρκωσή Του, πραγματοποιήθηκε με τρόπον που αποτελεί, εκ Πατρός, μοναδική εξαίρεση σε σχέση με τους φυσικούς νόμους του Σύμπαντος!


 Η δράση του Κυρίου

Ο Ιησούς έδρασε μία εποχή που ο γνωστός κόσμος ήταν σχετικά ενοποιημένος κάτω από την σιδηρά ηγεμονία των Ρωμαίων. Σε ηλικία 30 ετών άρχισε την κοσμοϊστορική δράση του στις περιοχές του σημερινού Ισραήλ, της δυτικής Συρίας και της Παλαιστίνης. Η διδασκαλία, οι πράξεις και οι δια της πίστεως θεραπείες Του, περιγράφονται στα 4 ιερά ευαγγέλια που γράφτηκαν από τους μαθητές Ματθαίο, Μάρκο, Λουκά και Ιωάννη. Ένα συμπυκνωμένο νόημα της Χριστιανικής διδασκαλίας βρίσκεται στην “επί του όρους ομιλία” Του που έχει αποτυπωθεί υπέροχα στα 5ο, 6ο και 7ο κεφάλαια, στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο.


 Τό άδικο τέλος, η Θυσία και η Ανάσταση-Ανάληψη του Κυρίου

Αντιτιθέμενος στην υποκρισία του θρησκευτικο-κοινωνικού κατεστημένου της εποχής του, ο κήρυκας της Αληθείας, βρέθηκε κατηγορούμενος για βλασφημία και καταδικάσθηκε σε μαρτυρικό, δια σταυρώσεως, θάνατο στα 33 του. Ο Κύριος ήπιε το πικρό ποτήριο τούτο, θυσιάζοντας την ζωή του προς χάριν όλων ημών και της Ανθρωπότητας.

Τρείς ημέρες μετά τον τόσο άδικο θάνατό του, ένα θάνατο που τον υπέμεινε τελείως στωικά, παρουσιάστηκε στους μαθητές του και την Μαρία. Έμεινε κοντά τους, δίνοντάς τους κουράγιο, διδάσκοντας και αποκαλύπτοντας, για 40 σχεδόν ημέρες, πριν από την οριστική του ανάληψη στους Ουρανούς. Ενεφανίσθη όμως αρκετά αργότερα και στον απόστολο Παύλο και συνεχίζει να εμφανίζεται σε πνευματικά οράματα αγίων ανθρώπων έως τις μέρες μας...


 Περί Δευτέρας Παρουσίας

Μεγάλο είναι το μυστήριο που καλύπτει τα περί Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου, τόσο κατά την φύση, όσο κατά τον χρόνο της, καθώς ο ευαγγελιστής Μάρκος μας αναφέρει ότι ουδείς, ούτε οι Άγγελοι, ούτε ο Υιός παρά μόνον ο Πατήρ γνωρίζει το πώς και το πότε τούτο θα συμβεί…

Ακρόαση κλασσικής μουσικής: CLAUDE DEBUSSY (1862-1918), Pour le Piano

sound by Jbgmusic