Καλάθι

Το καλάθι είναι άδειο

Σύμβουλοι-Θεραπευτές

Facebook

Επικοινωνία

Email:
Θέμα:
Μήνυμα
Ερώτηση Anti-Spam: Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος (2):

Κατάστημα Φυσικής Θεραπείας

 ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την μέλισσα ως ένα οργανισμό ιερό που βρισκόταν κάτω από την άμεση προστασία του Απόλλωνα.

Υπάρχουν όμως και οι πρόσφατες μελέτες που αναδεικνύουν το μέλι και τα άλλα παράγωγα των μελισσών (όπως η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός) ως μοναδικές πολύτιμες μακροζωικές τροφές, βοηθητικές στη θεραπεία ακόμα και "ανίατων" ασθενειών όπως η σκλήρυνση κατά πλάκες και ο καρκίνος.


 ΜΕΛΙ - ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ & ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το μέλι είναι η γλυκιά ρευστή θρεπτική ουσία που παράγουν οι μέλισσες. Το μέλι είναι ένα αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους σε ένα πυκνότερο υγρό και τελικά το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους. Οι μέλισσες συλλέγουν νέκταρ από τα λουλούδια ή φυσικούς χυμούς και το αποθέτουν στην κυψέλη τους. Εκεί χάνει υγρασία και φτάνει στη συνηθισμένη υγρασία του μελιού, 14-18%.

Το μέλι περιέχει κατά 77-78% σάκχαρα (κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη) και λόγω της σχετικά χαμηλής του υγρασίας, δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Είναι όξινης αντίδρασης, ρευστό στην αρχική μορφή του, αλλά μεταβάλλεται σε κρυσταλλικό όταν μείνει πολύ καιρό. Αποτελείται κυρίως από δύο απλά σάκχαρα, την δεξτρόζη και την λεβουλόζη, με παρουσία κατά περιπτώσεις πιο σύνθετων υδατανθράκων, με επικρατέστερη συνήθως την λεβουλόζη και περιέχει πάντοτε μεταλλικές ουσίες, φυτικά χρωστικά υλικά, αρκετά πολύτιμα ένζυμα και κόκκους γύρεως.

Στην κατανάλωση μελιού αποδίδεται η μακροβιότητα διάσημων μελισσοκόμων, που φτάνει και κάποιες φορές ξεπερνά τα 120 έτη! Τα μέλια με σκούρο χρώμα έχουν τις περισσότερες τονωτικές ιδιότητες, όπως λ.χ. το πευκόμελο, που είναι πλούσιο σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία.


 ΤΟ ΜΕΛΙ ως ΤΡΟΦΗ

Το μέλι ως τροφή του ανθρώπου είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα. Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ' έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, στην αναιμία, στην αδενοπάθεια, στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού κ.α.

Η άποψη αυτή είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο και το σπουδαιότερο είναι τεκμηριωμένη και από επιστήμονες. Έτσι σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί η δράση του μελιού ως τροφή και φάρμακο σε διάφορες κλινικές περιπτώσεις ο Duisberg (1967) διέκρινε τις παρακάτω περιπτώσεις.

  • Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως και αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση της φρουκτόζης που περιέχει στο συκώτι ως γλυκογόνο. Εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα. Ευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου, δραστηριοποιεί την οστεοποίηση.
  • Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά, αυξάνει τις αιμογλοβίνες του αίματος, τη μυϊκή δύναμη, κ.α
  • Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες. Το μέλι, λοιπόν, είναι το βασικό προϊόν στην μελισσοκομία αλλά και ένας πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού.


 ΜΕΛΙ - ΚΑΝΟΝΕΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εδώ θα αναφερθούμε στο μέλι με κάποιους γενικούς κανόνες που πρέπει να σεβαστούμε για την σωστή αποθήκευση, συντήρηση και χορήγησή του.

  1. Φυλάξτε το μακριά από το φως του ήλιου. Το ηλιακό φως καταστρέφει πολλά από τα ένζυμά του.
  2. Διατηρείτε το μέλι σε καλά κλειστά δοχεία. Το μέλι απορροφά πολύ εύκολα τις εξωτερικές οσμές με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το μοναδικό του φυσικό άρωμα.
  3. Το μέλι απορροφά εύκολα το νερό ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες. Υπερβολικό νερό στο μέλι, (της τάξεως του 20%), επιτρέπει την ανάπτυξη της μαγιάς και προκαλεί την ζύμωσή του.
  4. Μπορείτε να διατηρήσετε το μέλι στο ψυγείο. Παρ’ όλο που τα περισσότερα μέλια διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, εάν δεν το καταναλώνετε σε σύντομο χρονικό διάστημα προτιμήστε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο.
  5. Όταν ζεσταίνετε το μέλι, με το να το αναμιγνύετε με καυτά ροφήματα όπως πχ τσάι ή γάλα, καταστρέφονται πολλά από τα ένζυμά του.
  6. Όταν το καταναλώνετε σκέτο, φροντίστε να τα διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω από την γλώσσα ώστε να επιτρέψετε στις πιο φίνες ουσίες του να εισέλθουν κατευθείαν στο αίμα.
  7. Το να τρώτε μικρές ποσότητες μελιού κατά την διάρκεια της μέρας είναι προτιμότερο από το να καταναλώνεται μεγάλες ποσότητες σπάνια.

Το μέλι πάρθηκε από τις μέλισσες και συσκευάστηκε στις καλύτερες συνθήκες, εσείς απλά προσπαθήστε η αξία του να παραμείνει αναλλοίωτη.


 ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ

Το μέλι έχει την τάση να κρυσταλλώνει. Στην αρχή σχηματίζονται κρύσταλλοι στον πυθμένα και τα τοιχώματα του δοχείου. Διαρκώς προστίθενται νέοι κρύσταλλοι οι οποίοι δίνουν γενικά μια όχι ευχάριστη εικόνα στο μέλι. Η κρυστάλλωση επίσης το κάνει δύσχρηστο. Το κρυσταλλωμένο μέλι δεν χάνει τις ιδιότητές του. Με την κρυστάλλωση όμως δημιουργείται μια άνιση κατανομή της υγρασίας με αποτέλεσμα το μη κρυσταλλωμένο μέλι να έχει περισσότερη υγρασία (πάνω από 20-21%) και να οδηγεί σε έναρξη των ζυμώσεων.

Επαναφορά: Σε περίπτωση που το μέλι σας κρυσταλλώσει/ζαχαρώσει, μην στεναχωριέστε! Αντιθέτως θα πρέπει να είστε χαρούμενοι που έχετε αγοράσει ένα εξαιρετικό μέλι. Μπορείτε να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση βάζοντας το δοχείο ολόκληρο σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό (35 c) και ανακατεύοντας σιγά-σιγά, σε λίγο, το μέλι σας θα είναι όπως όταν το αγοράσατε. Εναλλακτικά μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω σε καλοριφέρ και θα επανέλθει στην αρχική του ρευστότητα.

Προσοχή μην το παραζεστάνετε γιατί με την ζέστη καταστρέφονται πολλά από τα ένζυμά του.


 ΜΕΛΙ - ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ

"Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για το θυμαρίσιο μέλι και άκρη δεν βρίσκεις”. Τα έφερε έτσι η ζωή να γνωρίζουμε όλους τους θυμαρότοπους σε όλη την Στερεά και νησιωτική Ελλάδα. Εμπιστευόμαστε τις μέλισσές μας να επιλέξουν τα καλύτερα θυμάρια για να συλλέξουν το μέλι. Μιλάμε για θυμάρι! (αγορά)

ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ

Προέρχεται από το νέκταρ των λουλουδιών της ελληνικής φύσης. Σταθερά ασταθές στην γεύση του από χρονιά σε χρονιά όπως άλλωστε και η ελληνική φύση. Μια χρονιά κάποια λουλούδια έχουν “κέφι” και μας δίνουν το μέλι τους και την επόμενη αυτά είναι “θυμωμένα” ενώ κάποια άλλα μας δίνουν. Ανθόμελο «κατά φύση» και κατά έτος. Την παραγωγή ανθόμελου την βασίζουμε σε άγρια και όχι σε καλλιεργούμενα φυτά. (αγορά)


ΜΕΛΙ ΠΕΥΚΟΥ

Στο Ελληνικά πευκοδάση παράγεται ένα μέλι μοναδικό σε γεύση, με εξαιρετικό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία. Αποτελεί μία από τις καλύτερες ποιότητες μελιού που παράγονται στη χώρα μας. Είναι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του.

Το μέλι πεύκου ίναι πολύ πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, χαλκό κλπ.), πρωτεΐνες και αμινοξέα. Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ιχνοστοιχεία έχουν υψηλή αντισηπτική δράση, βοηθούν σε φλεγμονές, ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα. Επίσης έχει τις λιγότερες θερμίδες από άλλες ποιότητες μελιού και είναι κατάλληλο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. (αγορά)

 

ΜΕΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ

Το μέλι πορτοκαλιάς έχει υπέροχο άρωμα και εξαιρετική γεύση. Κρυσταλλώνει γρήγορα σε 1-3 μήνες. Είναι έντονα ανοιχτόχρωμο, μετατρέπεται σε ασπρουδερό μετά την κρυστάλλωση του. Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του αρέσουν σε πολλούς ιδιαίτερα. Είναι πλούσιο σε εσπερίνη, η οποία έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Ένα κρυσταλλωμένο μελι δεν είναι ούτε νοθευμένο, ούτε χαλασμένο. Τυχών κρυστάλλωση είναι φαινόμενο του αγνού μελιού. Ρευστοποιήστε το, τοποθετώντας το βάζο ανοιχτό σε ζεστό νερό 35 - 40 c αναδεύοντας κατά διαστήματα και θα επανέλθει στην αρχική κατάσταση. (αγορά)

 

ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

Το μέλι Κουμαριάς συλλέγεται από τις ανοιξιάτικες Κουμαριές (Arbutus Unedo) και είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση & δυνατή με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας που αρέσει σε απαιτητικούς καταναλωτές, έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο σκουροχάλκινο χρώμα. (αγορά)


ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Το μέλι από δάση Καστανιάς είναι διαίτερο και μοναδικό για τις ιδιότητές του με έντονη, πιπεράτη γεύση, ιδιάζον άρωμα, λιγότερο γλυκό από τα άλλα μέλια με ελαφρά πικρή επίγευση.  Το μέλι καστανιάς είναι πλούσιο –ίσως το πιο πλούσιο- σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς.  Στο μέλι αυτό εντοπίζετai  μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων (κόκκοι γύρης) που του προσδίδουν μια πολύ δυνατή γεύση. Αυτό είναι και ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του αφού η έντονη παρουσία της γύρης του αυξάνει τη θρεπτική αξία. Έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και είναι ένα πολύ καλό ‘τονωτικό’... Επιπλέον διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα παρέχοντας αντιμικροβιακή δράση στο έντερο. Συνιστάται σε όσους αθλούνται στους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν προβλήματα προστάτη ή προστατίτιδας. Μπορεί να δράσει και ως στυπτικό σε περιπτώσεις δυσεντερίας. (αγορά)


ΜΕΛΙ ΕΡΕΙΚΗΣ

Το Μέλι Ερείκης είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί επίσης μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική γεμάτη γεύση με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας, έντονο γήινο άρωμα των λουλουδιών της Ερείκης και ένα ιδιαίτερο κοκκινοχάλκινο χρώμα που μετατρέπεται σε ένα υπέροχο χρώμα καραμέλας μετά την κρυστάλλωση του η οποία πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (1 – 3 μήνες από την συλλογή του). Συγκαταλέγεται στην ελίτ των Ελληνικών μελιών και αρέσει ιδιαίτερα στους απαιτητικούς καταναλωτές. Ταξιδέψτε στην Ελληνική φύση με αυτό το πραγματικά ξεχωριστό μέλι! (αγορά)


ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΟΥ ΒΥΤΙΝΑΣ

Η μοναδικότητα του μελιού από έλατο Βυτίνας γίνεται διακριτή άμεσα, αφού είναι πολύ παχύρευστο, με κεχριμπαρένιο χρώμα και άρωμα ξεχωριστό. Η θρεπτική και βιολογική του αξία είναι πολύ μεγάλη αφού πρόκειται για μέλι με υψηλή συγκέντρωση σε ιχνοστοιχεία. Έχει ευεργετικές ιδιότητες στην αντιμετώπιση του βήχα και της κακοσμίας του στόματος ως αντισηπτικό. Ένα φυσικό, θρεπτικότατο προϊόν άριστης ποιότητας με 200 και πλέον μικροθρεπτικές ουσίες. (αγορά)

 

ΜΕΛΙ με ΚΗΡΗΘΡΑ

Η κηρήθρα, βγαίνει απ΄την κυψέλη, κόβεται σε τεμάχια, τοποθετείται στις συσκευασίες και καταναλώνεται αυτούσια. Μασώντας την, το μέλι εξέρχεται στο στόμα και απολαμβάνουμε ταυτόχρονα κερί και μέλι με όλες τις θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες της κηρήθρας. (αγορά)

 


Ο βασιλικός πολτός, μια υπερτροφή που βρίσκεται στην κορυφή της διατροφικής αλυσίδας, επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και την μακροζωία, καθώς εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει την αντίστασή του στις εξωτερικές προσβολές, αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Είναι ιδανικός τόσο για ενήλικες όσο και για παιδία.

Μέσα σε κέρινα κελιά που φτιάχνουν οι μέλισσες, εναποθέτουν τον πολτό. Το προσφέρουμε στη φυσική του συσκευασία και μόνο έτσι. Βασιλικός πολτός χωρίς αμφιβολίες λιγοστός και σίγουρος. Κάθε βαζάκι περιέχει 5 κελιά. Το κάθε κελί αντιστοιχεί σε 3 δόσεις. Αποφασίσαμε να διακινήσουμε τον βασιλικό πολτό σε αυτήν την μορφή και τον προσφέρουμε στην φυσική του θέση. Έτσι ο άνθρωπος που θα αγοράσει από εμάς θα είναι σίγουρος ότι ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ. Αυτό που συνιστούμε είναι να τον προμηθεύεστε, είτε από εμάς είτε από αλλού, σε αυτή τη μορφή και μόνο. (αγορά)


 

Η φρέσκια γύρη μελισσών έχει τόσες ιδιότητες που μπορεί να χαρακτηριστεί επίσης ως «υπερτροφή». Δρα βοηθητικά και πολλές φορές θεραπευτικά σε παθήσεις όπως ο προστάτης, στομαχικές διαταραχές, πεσμένο ανοσοποιητικό, αλλεργίες, προβλήματα εντέρου, κακή λειτουργία παγκρέατος και συκωτιού, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, υψηλή πίεση, άγχος, αδυναμία του οργανισμού ν’ αποθηκεύσει βιταμίνη C, διαταραχή ορμονικού συστήματος, παχυσαρκία και ανορεξία καθώς επιφέρει ισορροπία στο σωματικό βάρος. (αγορά)


 

Στην αρχαία Ελλάδα οι ηλικιωμένοι έπιναν τακτικά έγχυμα από θυμάρι για να διατηρήσουν τις πνευματικές τους δυνάμεις. Προϊόν απόσταξης 2 πολύτιμων βοτάνων, με πληθώρα από θεραπευτικές ιδότητες - του θυμαριού και του φασκόμηλου - και αρωματισμένο με μέλι, έχει υπέροχη γεύση και αποτελεί ένα άριστο τονωτικό για τον οργανισμό. (αγορά)


 

Είναι μία ρητινώδης ουσία που μαζεύεται από τις μέλισσες, από μπουμπούκια φυτών ή από φλούδες δέντρων και που την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη και ένζυμα. Το χρώμα της ποικίλλει ανάλογα με την φυτική της προέλευση από το κιτρινοπράσινο ως το κοκκινωπό η ακόμα και το μαύρο. Ποικίλλουν επίσης και η οσμή, η γεύση και η στερεότητά της η οποία μεταβάλλεται με την θερμοκρασία.

Η πρόπολη έχει μοναδικές  βακτηριοστατικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες! Χρησιμοποιείται για την θεραπεία τραυμάτων των αναπνευστικών οργάνων, της στοματικής κοιλότητας, και άλλων περιοχών του ανθρωπίνου σώματος. (αγορά)


 

Μια υπερτροφή και ένα απολύτως φυσικό προϊόν, 100% ελληνικό, με φρέσκια γύρη, φρέσκο βασιλικό πολτό και θυμαρίσιο μέλι. Το πιο πολύτιμο και γευστικό συμπλήρωμα για την καθημερινή σας διατροφή το οποίο συνδυάζει μοναδικά τις ιδιότητες του βασιλικού πολτού και της γύρης με τη γνωστή γεύση και ποιότητα του θυμαρίσιου μας μελιού! (αγορά)

Ακρόαση κλασσικής μουσικής: CLAUDE DEBUSSY (1862-1918), Pour le Piano

sound by Jbgmusic