Φόριυμ Φυσικής Θεραπείας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ του ΕΑΥΤΟΥ

Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ του ΕΑΥΤΟΥ 7 Χρόνια 7 Μήνες πριν #12

  • bhava
  • Το Άβαταρ του/της bhava
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Administrator
  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Κάρμα: 0
Στην φιλοσοφία της γιόγκα αναφέρεται πολύ συχνά η έννοια της επίγνωσης. Η επίγνωση έχει νομίζω στενή σχέση με τη συνείδηση. Συγκεκριμένα, το να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας, σημαίνει να έχουμε την συνείδηση του εαυτού μας ως ουδέτεροι παρατηρητές.

Θα πρέπει να έχουμε την συνείδηση του εαυτού μας κάθε στιγμή συνεχώς και σε όλα τα πεδία όπου αυτός εκδηλώνεται - δηλαδή στο σωματικό, στα συναισθήματα και στο νοητικό μας.

Θα πρέπει να μάθουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας ως ένα αντικείμενο παρατήρησης ενώ παράλληλα η συνείδησή μας να εστιάζεται στην θέση ενός ουδέτερου παρατηρητή. Για να έχουμε επιτυχία σε αυτή μας την προσπάθεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην εμπλεκόμαστε συναισθηματικά.

Η επίγνωση του εαυτού, είναι μια ριζοσπαστική ιδέα και μάλιστα εντελώς αντίθετη με την καθιερωμένη στάση μας που είναι η ταύτιση με τις εκδηλώσεις του εαυτού - δηλαδή με το σώμα, το συναίσθημα και με τις σκέψεις μας.

Προκειμένου όμως να προοδεύσουμε κατά την πνευματική μας φύση, είναι απαραίτητο να μάθουμε να ζούμε έχοντας την επίγνωση του εαυτού μας - σε αντίθεση με την έμφυτη τάση μας να ταυτιζόμαστε.
Τελευταία διόρθωση: 7 Χρόνια 7 Μήνες πριν από bhava.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Ακρόαση κλασσικής μουσικής: CLAUDE DEBUSSY (1862-1918), Pour le Piano

sound by Jbgmusic